hoved
3
Du skal lidt ned for at se den side du vælger i menuen!
Byråd
Facebook
Forside og nyheder
Foldere
Instagram
Kalender
Kandidater
Kontakt
Link
Lokale økologer
Om os
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske økonomier
Støt Enhedslisten
Støt hjælpe-organisationerne
Twitter
Udvalg
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne

Vi mener
YouTube
Du kan få vores elektoniske kalender på din telefon, computer eller tablet, klik her
Kalenderen - er sidst opdateret d. 9/11-2017.
ok Klik på RSS eller se DR om brug af RSS
Du kan også finde os på snapchat.

 

Enhedslisten - De rød-grønne - Esbjerg

Ønsker alle en god rød jul og et godt nytår.

Medlemsmøde tirsdag d. 9 januar

Sted: 3F Esbjerg Transport, Nyhavnsgade 25,
6700 Esbjerg Tid: kl. 19. Hovedemne: Forslag til Årsmødet. læs mere her

 

Forsiden > Vi mener - Juli - august - 2016 Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

Juli

Herfra min verden går

AF: POUL-ERIK THOMSEN, MAGASINET@JV.DK
JyskeVestkysten d. 30/7 - 2016

Folketingsmedlem Henning Hyllested er rundet af nogle af arbejdsmarkedets skarpeste konflikter, og han har stadig meget at slås for. Han er forblevet den stolte havnearbejder og elsker stadig miljøet på havnen i Esbjerg - men klimaet er blevet et andet.
Fakta
Henning Hyllested
Født 28. februar 1954 i Esbjerg som søn af Annegrethe og Ronald Søren Hyllested.

Gift med beskæftigelsesvejleder Ina Birgitte Thygesen.

Medlem af Folketinget for Enhedslisten

15. september 2011 - valgt i Sydjyllands Storkreds.

Fabriksarbejder i Esbjerg 1973-1980.

Rejsesekretær i Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund 1978-1980.

Fabriksarbejder i Esbjerg 1980.

Havnearbejder i Esbjerg 1981-2011.

I Folketinget transportordfører

og ordfører indenfor landdistrikter og øer og social dumping.

Det er det ærede medlem af Folketinget, der sidder i Mønstringshuset på havnen i Esbjerg, havnearbejdernes historiske tilholdssted. Det var derfra, den danske velstand blev båret i gang på havnearbejdernes slidte og ømme rygstykker. Hvor væggene endnu emmer af dramatiske arbejdskampe. Hvor socialisme skrives med stort - selv om der er tyndet ud i de røde faner. Og hvor liberalisme er stuvet af vejen.

Selv om Henning Hyllested nu har haft sit daglige virke på Christiansborg i fem år, er han stadig først og fremmest den stolte havnearbejder. Han er tilbage på sin hjemmebane. Og han elsker det.

Ingen tvivl om det: Herfra Henning Hyllesteds verden går - for tid og evighed. Også selv om det bliver til endnu nogle år i Folketinget.

- Christiansborg er en boble, og jeg skal hele tiden passe på, at jeg ikke bliver indfanget i den. Derfor er det så vigtigt for mig at være her på min gamle arbejdsplads. Jeg forsømmer aldrig en lejlighed til at komme herned.

Klokken er ti om formiddagen. For anden gang den dag er arbejdsopgaverne på havnen i Esbjerg ved at blive fordelt blandt de orangeklædte arbejdere. Henning Hyllested bliver dog ikke sat i arbejde. Efter valget til Folketinget er han på en slags orlov.

Han ville være arbejder

Som ung nåede han at blive student med en eksamen, som han aldrig praler af. Og han var så træt af skolebænk og undervisning, at et universitet fortonede sig i det fjerne. Han valgte i stedet at blive arbejder, og han fik sit første job på havnen i 1981.

Det var i en klub på Frankrigskajen, som var knyttet specielt til DFDS.

- Det var virkelig hårdt arbejde!

I anden halvdel af 1980'erne sluttede de esbjergensiske havnearbejdere sig sammen i og omkring Mønstringshuset. Det skete, mens mange endnu slikkede sårene efter den mest dramatiske havnearbejderkonflikt herhjemme med voldsom strid i byer som Aarhus, Aabenraa og Esbjerg.

Henning Hyllested var blevet fagligt aktiv, endnu inden han kom på havnen. Det kostede ham en stilling på Esbjergs berømte Viking-fabrik. På havnen kastede han sig ud i det, som han betragtede som kampen for et bedre arbejde og en bedre løn.

De barske konflikter

Han er på alle måder rundet af nogle af arbejdsmarkedets mest barske konflikter. Det gjorde sig også gældende i midten af 1990'erne under den omfattende Ribus-konflikt i Esbjerg, selv om den handlede om buschauffører og ikke om havnearbejdere.

- Vi har altid gjort et stort nummer ud af at støtte andre arbejdere i konflikt, og vi har også altid været meget aktive i politiske protestdemonstrationer. Det fik især en Poul Schlüter at mærke, da han som statsminister ville forringe arbejdernes vilkår.

Det var en periode, da der ofte var uro på havnen i Esbjerg. Havnearbejderne forsømte ingen lejlighed til "at sætte sig på røven", som er deres udtryk for at nedlægge arbejdet.

- Vi vandt nogle betydelige sejre. Før var det arbejdsgiverne, der fordelte arbejdet - nu gør vi det selv. Og en havnearbejder tjener en fornuftig løn i dag...

Læs hele artiklen

 

Siden

August

Enhedslisten mener, at Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) tryner demokratiet, fordi han udelukker dem fra forhandlingerne om budgettet.

TVS d. 18/8 - 2016

...

Henning Overgaard fra Enhedslisten siger til TV SYD, at han accepterer borgmester Søtrups ret, men:

- Jeg synes, han afskriver demokratiet. Uanset hvem der sidder på flertallet, så synes jeg, man skal respektere, at vi alle sammen er valgt af borgerne.

Henning Overgaard fortæller, at han blev trukket til side af Johnny Søtrup som sagde, at han ikke synes, de havde taget ansvar i sidste års budgetforhandlinger.

Hør Henning Overgaard og Sarah Nørris Christensen fra Enhedslisten sige deres mening om udelukkelsen i klippet øverst i artiklen...

Læs hele artiklen og se de to videoer

 

EL tager grusom hævn efter udelukkelse

AF: HEIDI BJERRE-CHRISTENSEN , HBC@JV.DK OG KEN MATHIESEN , KMA@JV.DK
JyskeVestkysten d. 23/8- 2016


Borgmesteren har udelukket Enhedslisten fra budgetforhandlingerne, men nu slår partiet igen ved at kræve særskilt afstemning om 150-200 budgetforslag.

ESBJERG KOMMUNE: Enhedslisten agter at sætte borgmester Johnny Søtrups (V) og resten af byrådets tålmodighed på en hård prøve, når politikerne den 10. oktober skal vedtage det kommunale budget, som repræsentanter for de fleste partier om kort tid går i gang med at forhandle om. Politikerne kan nemlig se frem til en lang, lang aften og en hel del motion, når de skal rejse sig op og sætte sig ned ved afstemningen af hvert enkelt budgetforslag, der snildt kan løbe op i 150-200 punkter.

Som JydskeVestkysten forleden kunne fortælle, har Johnny Søtrup meddelt både Enhedslistens Henning Overgaard og Liberalt Folkepartis Freddie H. Madsen, at de ikke er velkomne til forhandlingerne, fordi de ikke ville være med til at stemme for de hårde besparelser sidste år. Det har fået Henning Overgaard til at meddele, at "Enhedslisten vil gøre brug af sin demokratiske mulighed, og kræver derfor hvert enkelt budgetforslag til selvstændig debat og afstemning ved byrådets 2. behandling af budgettet".

- Det er da rigtigt, at det kommer til at tage lang tid, for vi kan også have mange spørgsmål til hvert enkelt punkt. Eftersom vi er udelukket fra forhandlingerne, er det vores eneste mulighed for at få kendskab til punkterne i detaljer, og vi kan ikke stemme ja eller nej uden at kende sagerne. Det ville jo være helt uansvarligt, siger Henning Overgaard og tilføjer i forhold til den nærliggende antagelse, at den til tider temperamentsfulde borgmester må være ved at eksplodere efter at have set kravet, at det "såmænd blot er konsekvensen af borgmesterens egne handlinger"...

læs hele artiklen

 

 

Enhedslisten om 2025-plan: Politik når det er værst

AF: MICHAEL CHRISTIANSEN , MCH@JV.DK
JyskeVestkysten d. 30/8 - 2016

 

Topskattelettelser, asylstramninger og besparelse på uddannelserne. Enhedslistens Henning Hyllested er ikke enig i regeringens 2025-planer.

- Det er den helt forkerte vej at gå. Det er en finanslov, der klart tilgodeser de rige i samfundet.

Enhedslistens folketingsmedlem i Sydjyllands Storkreds, Henning Hyllested, er klar i mælet omkring regeringens 2025-planer. Men blå bloks udspil kommer ikke bag på ham. Varslinger om asylstramninger heller ikke.

- Lars Løkke Rasmussen har en finanslov, der indeholder topskattelettelser, sådan som Liberal Alliance ønsker det. Og skal han have det igennem, og skal han fedte for Dansk Folkeparti og tilgodese deres ønsker. Det er en kynisk given og tagen, og det er politik, når det er værst, siger Henning Hyllested.

Hamrende asocialt…

Læs hele artiklen

 

Sidens top

 

Kontakt:

 

Jeg har en sag, som jeg mener,
at Enhedslisten Esbjerg bør tage stilling til. Skriv til esbjerg@enhedslisten.dk

Bliv medlem klik her

 

Bestyrelsen i Esbjerg og Fanø afdeling:

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
esbjerg@enhedslisten.dk
Kontaktperson

Lisbet Skou
esbjerg@enhedslisten.dk
Kasserer

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Marianne Sylvia Petersen
mariannesylviapetersen@gmail.com
27 85 65 85

Ruth Mikel Jensen
ruthmikeljensen6@gmail.com
29 84 23 76

Thormod H S Jensen
thormod@esenet.dk
26 28 64 09

 

Sidens top

 

Afdelings udvalg

Kontaktpersoner til afdelings udvalg - Klik her

 

Socialistisk Ungdomsfront, SUF:

Phillip Rumpelthiin
50 13 50 19
esbjerg@ungdomsfront.dk
Kontaktperson
SUF Esbjerg og Jylland Syd

 

Afdelings mand i Regionsbestyrelsen

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Lars Mogensen
larsmog@gmail.com
Tlf. 28 24 75 01

 

Vores kontakt til hovedbestyrelsen

Rasmus Falck Østergaard
24 52 41 48
rasmusf@enhedslisten.dk

Sidens top

 

Folketingsmedlem Sydjyllands storkreds

Henning Hyllested
33 37 50 10
Henning.Hyllested@ft.dk

 

Medlem af regionsrådet Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum
20 46 06 03
vse@live.dk

 

Regionale organisations-koordinator

Marianne Pacarada

Regional Organisationskoordinator

Ansvarsområder
Afdelingerne i Syd- og Sønderjylland samt Langeland-Strynø og Ærø. Understøtter afdelingernes og det regionale arbejde.

Kontakt
Absalonsgade 26, 5000 Odense C
E-mail: marianne.p@enhedslisten.dk
Mobil: 22 49 05 20

Telefontider
Alle hverdage kl. 16.00 – 18.00 samt
Onsdage kl. 10.00 – 15.00 og
Fredage kl. 9.00 – 15.00

Møder efter aftale.

 

Byrådsmedlemmer Esbjerg

 

Sarah Nørris Christensen
40 12 21 55
sac1@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Økonomiudvalget
KL Kommunalpolitisk Topmøde
Kommunekontaktråd Syddanmark

Erik Tiedgen
21 68 23 61
ertie@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Børn & Familieudvalget

Sidens top

 

Hjemmesiden

Multimediegruppen står for hjemmesiden.

Forslag / rettelse kan du sende til Poul Eck Sørensen på poul@peaceweb.dk

 

 

 

Oversigt:

 

About us

 

Byråd

 

Facebook

 

Forside

 

Instagram

 

Kalender 2016 - 2017

> April 2015 - april 2016

> April 2016 - april 2017

> April 2017 - april 2018

 

Kontakt

(spalte til venstre herfor)

 

Link

 

Lokale økologer

 

Nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Feminisme - To forslag stillet over for hinanden.

> Flygtninge

> Foldere

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

 

Om os

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Twitter

 

Udvalg

 

Vi mener

Facebook - Enhedslisten Esbjerg på Facebook

Instagram - Enhedslisten Esbjerg på Instagram

Twitter - Enhedslisten Esbjerg på Twitter

YouTube - Enhedslisten Esbjergs YouTube kanal, med mange videoer optaget af os selv.

 

2017 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober.

> November - december

 

2016 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober

> November - december

Video mm

> Video mm:

Der er tale om andres optagelser og Bent Ydes optagelser (inden 2016 - herefter skal du finde vore optagelser på vores YouTube kanal)

 

YouTube

 

Sidens top

 

demo

 

Sidens top

 

hoved