hoved
3
Du skal lidt ned for at se den side du vælger i menuen!
Byråd
Facebook
Forside og nyheder
Foldere
Instagram
Kalender
Kandidater
Kontakt
Link
Lokale økologer
Om os
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske økonomier
Støt Enhedslisten
Støt hjælpe-organisationerne
Twitter
Udvalg
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne

Vi mener
YouTube
Du kan få vores elektoniske kalender på din telefon, computer eller tablet, klik her
Kalenderen - er sidst opdateret d. 9/11-2017.
ok Klik på RSS eller se DR om brug af RSS
Du kan også finde os på snapchat.

 

Enhedslisten - De rød-grønne - Esbjerg

Ønsker alle en god rød jul og et godt nytår.

Medlemsmøde tirsdag d. 9 januar

Sted: 3F Esbjerg Transport, Nyhavnsgade 25,
6700 Esbjerg Tid: kl. 19. Hovedemne: Forslag til Årsmødet. læs mere her

 

Forsiden > Vi mener - September - Oktober - 2016 Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

September

 

BUDGET 2017

Byrådet d. 5/9 - 2016, 1. behandling af budget,
Sarah Nørris Christensen

Så blev det tid til at kigge på Esbjerg Kommunes budget for 2017. Heldigvis er der ikke lagt op til en massakre lig den, vi blev præsenteret for sidste år, så det vil vi da starte med at glæde os over.

Enhedslisten går altid seriøst ind til forhandlingerne, og målet er hver gang at lave et så godt budget som muligt. Men vi er ikke enige med de andre partier i byrådet omkring, hvad der er et godt budget. Vi har prøvet med gode argumenter i forhandlingerne, men når flertallet ønsker at skære i den borgernære velfærd, at forringe forholdene for de allersvageste grupper, samtidig med at erhvervslivet forgyldes, så må vi sige fra. Det siger vores samvittighed os. Det forventer vores vælgere af os.

I år er vi åbenbart blevet smidt ud af forhandlingslokalet, allerede inden forhandlingerne er begyndt og allerede inden forvaltningens oplæg er fremlagt. Det kan man mene meget om, og meget er allerede blevet sagt. Udemokratisk er det i hvert fald.

Det er decideret frækt at påstå, at Enhedslisten ikke går seriøst til forhandlingerne. I 2015 forlod vi forhandlingsbordet, idet blodbadet blev for stort samtidig med, at vi ikke kunne få en garanti for, at man ville benytte muligheden af at sætte skatten op. I 2014 blev vi hældt ud af forhandlingslokalet. Der er i vores byrådstid blevet sparet voldsomt på den borgernære velfærd disse to budgetår i træk, så måske det er ved at være gavetid? Og ikke mindst valgtid. Så jeg kan jo egentlig godt forstå borgmesteren. Det er da træls, hvis vi ikke skal have lov at være med nu. Man mener åbenbart, at vi ikke vil tage ansvar, men intet kunne være mere forkert. Det handler nok mere om, at det er lettere at udelukke os på forhånd. Men får vi mod forventning chancen for at komme med vores forslag og meninger i budgetforhandlingerne, er vi naturligvis parate til igen at komme med seriøse og ansvarlige forslag til Esbjerg Kommunes budget. Ligesom vi har gjort de seneste to år.

Hvis ikke vi må deltage, vil vi som altid præsentere et solidarisk, retfærdigt, grønt og naturligvis økonomisk ansvarligt budgetforslag, som I kan få lov til at tage stilling til.

Sidste års budget var en velfærdsmassakre. Især ældre, syge og handicappede har mærket til det forenede Byrådspartis såkaldte ansvarlige politik. Der er derfor behov for at rette op på nogle af de mange ulykker, som sidste års budget har forårsaget. Der er mange steder skåret helt ind til og nogen steder et stykke ind i benet, og det har altså store konsekvenser for dem det går ud over.

Regeringen i Danmark har i den grad fået noget fra hånden, som de selv ynder at sige. Noget der også rammer vores borgere i Esbjerg hårdt. Kontanthjælpsreform, integrationsydelse, nedsat boligydelse, ja, man kunne blive ved – desværre. Alt sammen noget der skaber fattigdom, og som giver Esbjerg Kommune mange problemer, der skal tages hånd om.

Fattigdommen kommer i et omfang, som man ikke har set mage i min levetid. Det er ikke noget vi kan acceptere, og vi skal derfor som kommune gøre alt hvad vi kan, for at afbøde konsekvenserne af de forfærdelige fattigdomsreformer. Mulighederne er der.
- Vi kan give en 225 timers jobgaranti til de reformramte børnefamilier, så de ikke står helt uden indtægt.
- Vi kan sørge for flere billigere boliger, så de reformramte ikke sættes på gaden.
- Vi kan øge det opsøgende arbejde, så de ramte familier får hjælp i tide.

Alt sammen noget, som vi i Enhedslisten vil prøve at indarbejde i vores budgetforslag, og som vi håber de øvrige partier vil lytte til. Det er så vigtigt, at fattigdommen ikke bliver permanent eller acceptabelt.

Bosætningsmålet på 120.000 indbyggere i kommunen er endnu ikke blevet indfriet, og det ser umådeligt svært ud. Det går den forkerte vej. Det viser os ganske klart, at det ikke en løsning fortsat at forgylde erhvervslivet. Der skal i stedet fokus på den velfærd og den livskvalitet, der gør det attraktivt for familier at flytte til kommunen. Velfungerende daginstitutioner, skoler og plejehjem. Ordentlig infrastruktur og offentlig transport. Fokus på bæredygtighed og økologi. Det er det, de unge vil ha´. Hvis vi som kommune gør hele byen attraktiv uanset, om man er til det pulserende natteliv eller rolig landidyl, vil det være meget nemmere aktivt at tilvælge Esbjerg som bosætningskommune i stedet for at pendle.

En anden vigtig prioritering for Enhedslisten er klima og miljøområdet. Den globale opvarmning og de ændrede vejrforhold rammer også vores kommune, og selvom diverse tilpasningsplaner forsøger at tage højde for vejrændringer, er der stadig ikke meget vilje til at lave CO2-reduktioner, at skære ned på brugen af sprøjtegift, at beskytte vores grundvand, at støtte den kollektive trafik, og at satse på vedvarende energi. Det er der brug for nu og her.

Sidste år var der pludselig stemning i det forenede byrådsparti for en skattestigning. Desværre formåede man at gøre det, så de rigeste endnu engang slap for at betale deres del. Personskatten blev forhøjet, men det skrå skatteloft reddede alle rigmændene. Igen måtte de fattige til lommerne. I Enhedslisten vil vi gøre alt for, at denne skattestigning bliver konverteret til en genindførelse af dækningsafgiften, så pengene tages der hvor der er flest af dem. Det er kun retfærdigt at virksomhederne også bidrager til den velfærd, de nyder så godt af. De har modtaget så rigeligt med skattelettelser de sidste mange år.

Kommunernes økonomi og selvstændighed har desværre været under pres fra skiftende regeringer og fra EU’s budgetkrav de seneste mange år. Det arbejder Enhedslisten for at ændre i andre parlamentariske forsamlinger. Men i kommunen her kan og skal vi gøre hvad vi kan, for at afbøde de mange negative konsekvenser af regeringernes såkaldte reformer. Det er for Enhedslisten det vigtigste i år.

Vi håber stadig på, at kunne deltage i forhandlingerne, men hvis borgmesteren stadig synes at det er lettere at forhandle med dem man ved man er enige med, så må vi tage vores tilgang til budgettet derfra. Vi vil ikke acceptere at blive påduttet en politik, som vi ikke kan stå inde for, og som smadrer vores fællesskab og velfærd. Vi vil noget andet end de andre, og det er derfor vi har vores pladser i Esbjerg Byråd. Pladser, som vi havde tænkt os at bruge bedst muligt.

Tak for ordet.

 

 

Sidens top

Oktober

 

Positive tegn på modstand mod nyliberal politik

Arbejderen d. 12/10 -2016
Henning Hyllested

Tømrerstrejken i København og de politiske manifestationer ved Folketingets åbning tyder på en gryende aktivitet i den arbejdende befolkning. Det er også det, der skal til for at gøre en forskel.

I sidste uge åbnede Folketinget så igen med royalt besøg, statsministerens åbningstale, og en maraton-åbningsdebat på 12 timer. Intet nyt under solen dér.

Heller intet nyt i åbningstalen eller debatten om den: Regeringen fører klassepolitik – ikke mindst vendt mod de mest udsatte grupper.

Kontanthjælpsloft og 225-timers-regel vil sende tusinder ud i regulær fattigdom. Boligselskaberne forventer, at mange ikke vil kunne betale huslejen, og vil blive sat ud af lejligheden.

Klassepolitik

Mens regeringen sender fattige familier med børn på gaden, vil den sikre ”tryghed for boligejerne” med et nyt forslag til boligbeskatning. Og det er naturligvis dem med de største huse og grunde, de rige nord for København og på Frederiksberg og i en række mondæne forstæder i provinsbyerne, der får de største skatterabatter.

Beskæmmende her at opleve, at socialdemokraterne er lige så ivrige efter at garantere tryghed for boligejerne, mens de ikke vil love at afskaffe kontanthjælpsloft og 225-timer-regel, når de atter kommer til magten.

Man kunne ønske sig, at Socialdemokratiet bare tilnærmelsesvist tænkte i klasseinteresser, når de har magten. I stedet fortsætter også Mette Frederiksen uden ideologisk kompas. ”Socialdemokratiet er ikke et blokparti”, erklærede hun under åbningsdebatten. ”Blokpolitikken er ved at afgå ved døden”, sagde hun også.

Tja, i det omfang, man betragter ”blokpolitikken” som udtryk for modsatrettede (klasse)interesser, er det jo ikke entydigt positivt.

Læs hele artiklen

 

Se billederne: Stor opbakning til demonstration

JV d. 4/10 - 2016

ESBJERG: LO Vest og tre partier - Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet - stod bag tirsdagens velbesøgte demonstration ved Esbjerg Rådhus.

Demonstrationen var den fysiske manifestation af rød bloks modstand mod Venstre-regeringens 2025-plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede i slutningen af august, og flere hundrede havde fulgt opfordringen om at droppe "Facebook denne gang og mød op" på dagen for Folketingets åbning.

Folketingskandidaterne Anders Kronborg (S), Ida Damborg (SF) og Sabrina Louise Christiansen (EL) holdt taler.

Link til artiklen

Sidens top

 

Kontakt:

 

Jeg har en sag, som jeg mener,
at Enhedslisten Esbjerg bør tage stilling til. Skriv til esbjerg@enhedslisten.dk

Bliv medlem klik her

 

Bestyrelsen i Esbjerg og Fanø afdeling:

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
esbjerg@enhedslisten.dk
Kontaktperson

Lisbet Skou
esbjerg@enhedslisten.dk
Kasserer

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Marianne Sylvia Petersen
mariannesylviapetersen@gmail.com
27 85 65 85

Ruth Mikel Jensen
ruthmikeljensen6@gmail.com
29 84 23 76

Thormod H S Jensen
thormod@esenet.dk
26 28 64 09

 

Sidens top

 

Afdelings udvalg

Kontaktpersoner til afdelings udvalg - Klik her

 

Socialistisk Ungdomsfront, SUF:

Phillip Rumpelthiin
50 13 50 19
esbjerg@ungdomsfront.dk
Kontaktperson
SUF Esbjerg og Jylland Syd

 

Afdelings mand i Regionsbestyrelsen

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Lars Mogensen
larsmog@gmail.com
Tlf. 28 24 75 01

 

Vores kontakt til hovedbestyrelsen

Rasmus Falck Østergaard
24 52 41 48
rasmusf@enhedslisten.dk

Sidens top

 

Folketingsmedlem Sydjyllands storkreds

Henning Hyllested
33 37 50 10
Henning.Hyllested@ft.dk

 

Medlem af regionsrådet Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum
20 46 06 03
vse@live.dk

 

Regionale organisations-koordinator

Marianne Pacarada

Regional Organisationskoordinator

Ansvarsområder
Afdelingerne i Syd- og Sønderjylland samt Langeland-Strynø og Ærø. Understøtter afdelingernes og det regionale arbejde.

Kontakt
Absalonsgade 26, 5000 Odense C
E-mail: marianne.p@enhedslisten.dk
Mobil: 22 49 05 20

Telefontider
Alle hverdage kl. 16.00 – 18.00 samt
Onsdage kl. 10.00 – 15.00 og
Fredage kl. 9.00 – 15.00

Møder efter aftale.

 

Byrådsmedlemmer Esbjerg

 

Sarah Nørris Christensen
40 12 21 55
sac1@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Økonomiudvalget
KL Kommunalpolitisk Topmøde
Kommunekontaktråd Syddanmark

Erik Tiedgen
21 68 23 61
ertie@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Børn & Familieudvalget

Sidens top

 

Hjemmesiden

Multimediegruppen står for hjemmesiden.

Forslag / rettelse kan du sende til Poul Eck Sørensen på poul@peaceweb.dk

 

 

 

Oversigt:

 

About us

 

Byråd

 

Facebook

 

Forside

 

Instagram

 

Kalender 2016 - 2017

> April 2015 - april 2016

> April 2016 - april 2017

> April 2017 - april 2018

 

Kontakt

(spalte til venstre herfor)

 

Link

 

Lokale økologer

 

Nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Feminisme - To forslag stillet over for hinanden.

> Flygtninge

> Foldere

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

 

Om os

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Twitter

 

Udvalg

 

Vi mener

Facebook - Enhedslisten Esbjerg på Facebook

Instagram - Enhedslisten Esbjerg på Instagram

Twitter - Enhedslisten Esbjerg på Twitter

YouTube - Enhedslisten Esbjergs YouTube kanal, med mange videoer optaget af os selv.

 

2017 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober.

> November - december

 

2016 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober

> November - december

Video mm

> Video mm:

Der er tale om andres optagelser og Bent Ydes optagelser (inden 2016 - herefter skal du finde vore optagelser på vores YouTube kanal)

 

YouTube

 

Sidens top

 

demo

 

Sidens top

 

hoved