hoved
ny
3
Du skal lidt ned for at se den side du vælger i menuen!
Byråd
Facebook
Forside og nyheder
Foldere
Instagram
Kalender
Kandidater
Kontakt
Link
Lokale økologer
Om os
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske økonomier
Støt Enhedslisten
Støt hjælpe-organisationerne
Twitter
Udvalg
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne

Vi mener
YouTube
Du kan få vores elektoniske kalender på din telefon, computer eller tablet, klik her
Kalenderen - er sidst opdateret d. 9/11-2017.
ok Klik på RSS eller se DR om brug af RSS
Du kan også finde os på snapchat.

 

Enhedslisten - De rød-grønne - Esbjerg

Ønsker alle en god rød jul og et godt nytår.

Medlemsmøde tirsdag d. 9 januar

Sted: 3F Esbjerg Transport, Nyhavnsgade 25,
6700 Esbjerg Tid: kl. 19. Hovedemne: Forslag til Årsmødet. læs mere her

 

Forsiden > Nyheder > Jannuar - februar 2017 Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

Januar

Er det altid skidt at være populist?

LØNFORHØJELSE

Sarah Nørris, byrådsmedlem (EL). Gran ly Alle 29, Esbjerg V., skriver

Som oftest bruges udtrykket populist nedsættende. For eksempel om en politiker, man ikke rigtig ved, hvor man har, men som tager de standpunkter, som netop nu er oppe i tiden hos vælgerne.

Senest blev jeg selv kaldt for populist af selve borgmesteren, fordi jeg ikke synes, det var rimeligt, at politikerne skulle bevillige sig selv en kæmpe lønforhøjelse.

Indrømmet, jeg sidder også i byrådet for min egen skyld. Fordi jeg synes, arbejdet er vigtigt og spændende. Men jeg sidder der mest af alt, fordi jeg gerne vil lave tingene om. Og der er virkelig meget, jeg gerne vil lave om. ]eg synes ikke, det er rimeligt, at jeg skal have 46.879 kroner mere i vederlag om året for at sidde i økonomiudvalget, når vi samtidig har borgere her i kommunen, som ikke har råd til huslejen, medicinen eller vintersko til ungerne. Hvor er det rimelige i at nogle kan få, når ikke alle kan? Når nogen finder anledning til at bruge begrebet populisme, kan det også ses som et udtryk for, at de etablerede partier er kommet ud af takt med vælgerne, og der for ikke længere afspejler betydelige befolkningsandeles opfattelse.

Konklusionen er altså, at jeg er populist i sagen om vederlagsstigningen til byrådsmedlemmerne.

Link til artiklen

Sidens top

 

Hvordan kan man holde en nytårstale, hvor man gør FREMTIDEN og de udfordringer, den bringer, til det væsentligste tema - uden at nævne klimaudfordringerne med et ord?

Henning Hyllesteds Facebook d. 2/1 - 2017

Lars Løkke bruger èn eneste linje i talen til lige at nævne klimaet og den grønne omstilling. Men ikke noget konkret om, hvad han og regeringen vil gøre ved klimaudfordringerne, og hvad vi skal gøre for at leve op til Parisaftalen og FN's målsætning på klimaområdet.

Men det passer jo meget godt med, at Venstre-regeringerne har været utroligt fodslæbende, når det kom til den nødvendige grønne omstilling. Faktisk har de modarbejdet den og forsøgt at løbe fra den klimaaftale, som blev indgået under Thorning-regeringen, og som Venstre selv er med i!

Jeg skulle ellers mene, at netop klimaproblemerne - den menneskeskabte opvarmning og forurening - hører til vor tids mest presserende problem. Det er jo i virkeligheden menneskehedens og klodens eksistens, der er på spil!

Men hvordan skal man få folk til at tage det alvorligt, når end ikke regeringer og politikkere tager det alvorligt og taler om det, når chancen byder sig!

At forbigå klimaudfordringen i en nytårstale, som det meste af nationen hører med på, er ærligt talt lidt af en (klima)katastrofe.

Se Henning Hyllesteds Facebookside

 

Sidens top

Februar

hylle

762 milioner kroner til at styrke store og små projekter i hele landet

Henning Hyllested, trafikordfører, d. 10/2

En god dag for den kollektive transport! Vi har i dag - udenom den kulsorte regering - afsat 762 millioner kroner til flere busser og tog, og bedre vilkår for cyklisterne. Og så har jeg kæmpet særligt hårdt for at få afsat en stor pose penge til at afbøde de voldsomme prisstigninger for pendlere på Sjælland. Her kan I høre lidt mere om aftalen. God weekend.

Se video

Sidens top

 

Ny taxalov vil åbne for social dumping i branchen

Henning Hyllested Enhedslisten d. 9/2

Enhedslisten står uden for den nye taxalov, der er blevet vedtaget i dag. Den nye lov åbner op for lykkeriddere og konkursryttere, mener Henning Hyllested, transportordfører for Enhedslisten. Aftalen vil ifølge ordføreren betyde yderligere pres på løn- og arbejdsvilkår i branchen, og den åbner for social dumping og unfair konkurrence.

Henning Hyllested, Transportordfører i Enhedslisten fortsætter:

– Det er først og fremmest ophævelsen af antalsbegrænsningen og den geografiske begrænsning, vi kender i dag, der får os til at afvise aftalen. Det betyder, at alle, der opfylder betingelserne, kan give sig til at køre taxa. Og da der heller ikke længere er tale om en geografisk begrænsning, vil alle taxaer søge mod byerne, hvor der er noget at køre med. Aftalen betyder, at det bliver meget svært at tjene en ordentlig løn som chauffør eller have en ordentligt indtægt som vognmand.

– Sammenholdt med at man nu også vil tillade dannelse af egentlige selskaber, som sælges og købes, frygter vi i Enhedslisten for erhvervets fremtid. Kapitalfonde vil holde deres indtog, som det er sket i Sverige, og vi kommer til at se alle mulige former for kreative ansættelser med falske selvstændige “vognmænd”.

– Enhedslisten har siddet med i forhandlingerne helt frem til det sidste og har her arbejdet på at ændre det oprindelige udspil fra transportministeren. Et udspil, som var præget af voldsom deregulering af erhvervet. Det er i nogen grad lykkedes med de krav, der i den nye aftale bliver stillet til vognmænd og chauffører og kørselskontorer. Men altså ikke nok til at forhindre, at erhvervet vil udvikle sig til et erhverv for lykkeriddere og konkursryttere,, hvor der er åbnet op for social dumping.

– Den skærpede konkurrence om kunderne vil fremover betyde, at det bliver chaufførers løn- og arbejdsforhold, der bliver konkurreret på, ligesom mindre vognmænd kommer i klemme. Det bliver meget trætte chauffører og vognmænd, kunderne fremover kommer til at møde, da der skal meget længere vagter til for at opretholde en ordentlig indtjening.

Forhandlingerne har stået på i flere måneder. De begyndte under den tidligere transportminister, Hans Chr. Schmidt, som var tæt på at lande en aftale, inden han blev afløst af Ole Birch Olesen.

Link til artiklen

Sidens top

 

Foreningslivet er en del af os alle

Af Sarah Nørris, Gransly Allé, Esbjerg v,
byrådsmelem Enhedslisten,

Jyske Vestkysten d. 7/2 2017

Debat Esbjerg.

Læserbrev: Så er huslejestigningerne for foreningslivet trådt i kraft, og vi har den seneste uges tid kunnet læse, hvor dyrt det bliver for den enkelte forening. Det eneste sted de kan hente pengene, er ved at sætte kontingentet op. Og det er lige præcis det, man ikke skal gøre, hvis man gerne vil have mangfoldige aktiviteter i kommunen. Kultur koster penge. Varieret kultur koster mange penge. Kultur og foreningslivet er ikke bare kommunalt flødeskum, men nødvendig livskvalitet, der sikrer fællesskaber, lokalt engagement, sundhed, glæde og mangfoldighed, både i by og på land. Vi ønsker derfor, at fremme fællesskabets alternativer til underholdningsindustriens kommercielle produkter, som ikke alle har mulighed for at benytte. Hvis vi skal have en kommune for alle, som også er attraktiv for tilflyttere, er et aktivt foreningsliv og gode forehold for foreningerne en nødvendighed.

Vi skal da have en kommune, hvor der er noget for alle uanset interesse. Men det bliver ikke for alle, når prisen for medlemskab bliver for høj. Og det er ikke bare synd for dem der ikke har råd. Det er dumt. Enhedslisten var ikke med i budgetforliget i 2015, hvor disse besparelser blev besluttet. Vi var heller ikke med i 2016 hvor man besluttede at bruge 40 millioner kroner på et parkeringshus. Man kan selvfølgelig ikke sammenligne de to ting, men man kan godt spørge sig selv, hvilken kommune man ønsker. I Esbjerg ønsker man sig åbenbart en kommune, hvor du kan parkere midt i byen, men du har ingen grund til at køre derind!

Link

Sidens top

 

Kontakt:

 

Jeg har en sag, som jeg mener,
at Enhedslisten Esbjerg bør tage stilling til. Skriv til esbjerg@enhedslisten.dk

Bliv medlem klik her

 

Bestyrelsen i Esbjerg og Fanø afdeling:

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
esbjerg@enhedslisten.dk
Kontaktperson

Lisbet Skou
esbjerg@enhedslisten.dk
Kasserer

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Marianne Sylvia Petersen
mariannesylviapetersen@gmail.com
27 85 65 85

Ruth Mikel Jensen
ruthmikeljensen6@gmail.com
29 84 23 76

Thormod H S Jensen
thormod@esenet.dk
26 28 64 09

 

Sidens top

 

Afdelings udvalg

Kontaktpersoner til afdelings udvalg - Klik her

 

Socialistisk Ungdomsfront, SUF:

Phillip Rumpelthiin
50 13 50 19
esbjerg@ungdomsfront.dk
Kontaktperson
SUF Esbjerg og Jylland Syd

 

Afdelings mand i Regionsbestyrelsen

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Lars Mogensen
larsmog@gmail.com
Tlf. 28 24 75 01

 

Vores kontakt til hovedbestyrelsen

Rasmus Falck Østergaard
24 52 41 48
rasmusf@enhedslisten.dk

Sidens top

 

Folketingsmedlem Sydjyllands storkreds

Henning Hyllested
33 37 50 10
Henning.Hyllested@ft.dk

 

Medlem af regionsrådet Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum
20 46 06 03
vse@live.dk

 

Regionale organisations-koordinator

Marianne Pacarada

Regional Organisationskoordinator

Ansvarsområder
Afdelingerne i Syd- og Sønderjylland samt Langeland-Strynø og Ærø. Understøtter afdelingernes og det regionale arbejde.

Kontakt
Absalonsgade 26, 5000 Odense C
E-mail: marianne.p@enhedslisten.dk
Mobil: 22 49 05 20

Telefontider
Alle hverdage kl. 16.00 – 18.00 samt
Onsdage kl. 10.00 – 15.00 og
Fredage kl. 9.00 – 15.00

Møder efter aftale.

 

Byrådsmedlemmer Esbjerg

 

Sarah Nørris Christensen
40 12 21 55
sac1@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Økonomiudvalget
KL Kommunalpolitisk Topmøde
Kommunekontaktråd Syddanmark

Erik Tiedgen
21 68 23 61
ertie@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Børn & Familieudvalget

Sidens top

 

Hjemmesiden

Multimediegruppen står for hjemmesiden.

Forslag / rettelse kan du sende til Poul Eck Sørensen på poul@peaceweb.dk

 

 

 

Oversigt:

 

About us

 

Byråd

 

Facebook

 

Forside

 

Instagram

 

Kalender 2016 - 2017

> April 2015 - april 2016

> April 2016 - april 2017

> April 2017 - april 2018

 

Kontakt

(spalte til venstre herfor)

 

Link

 

Lokale økologer

 

Nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Feminisme - To forslag stillet over for hinanden.

> Flygtninge

> Foldere

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

 

Om os

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Twitter

 

Udvalg

 

Vi mener

Facebook - Enhedslisten Esbjerg på Facebook

Instagram - Enhedslisten Esbjerg på Instagram

Twitter - Enhedslisten Esbjerg på Twitter

YouTube - Enhedslisten Esbjergs YouTube kanal, med mange videoer optaget af os selv.

 

2017 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober.

> November - december

 

2016 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober

> November - december

Video mm

> Video mm:

Der er tale om andres optagelser og Bent Ydes optagelser (inden 2016 - herefter skal du finde vore optagelser på vores YouTube kanal)

 

YouTube

 

Sidens top

 

demo

 

Sidens top

 

hoved