hoved
tryghed
3
Du skal lidt ned for at se den side du vælger i menuen!
Byråd
Facebook
Forside og nyheder
Foldere
Instagram
Kalender
Kandidater
Kontakt
Link
Lokale økologer
Om os
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske økonomier
Støt Enhedslisten
Støt hjælpe-organisationerne
Twitter
Udvalg
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne

Vi mener
YouTube
Du kan få vores elektoniske kalender på din telefon, computer eller tablet, klik her
Kalenderen - er sidst opdateret d. 9/11-2017.
ok Klik på RSS eller se DR om brug af RSS
Du kan også finde os på snapchat.

 

Enhedslisten - De rød-grønne - Esbjerg

Ønsker alle en god rød jul og et godt nytår.

Medlemsmøde tirsdag d. 9 januar

Sted: 3F Esbjerg Transport, Nyhavnsgade 25,
6700 Esbjerg Tid: kl. 19. Hovedemne: Forslag til Årsmødet. læs mere her

 

Forsiden > Vi mener > Sebtember - oktober 2017 Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

Vi mener

September 2017

 

Kulturel nedsmeltning i
Esbjerg Kommunes skoler

Jyske Vestkysten d. 27/9 2017

AF: Thomas Hauger, Byrådskandidat for Enhedslisten, Præstegade 20, Ribe

Debat indlæg af Thomas Hauger, Ribe. Byrådskandidat for Enhedslisten. Sendt til Jyske Vestkysten.

Der er en regulær nedsmeltning på det kulturelle område i skolevæsenet. Ikke nok med at drama/teater meget sjældent – om nogensinde – er på skoleskemaet, så er der stort set heller ikke nogen musikundervisning efter 4. klassetrin – ligesom billedkundskab er ude eller kun eksisterer i meget lille omfang.

Skolescenen – blev nedlagt i 2016 uden at nogen egentlig opdagede det. Den betød ellers at alle børn så professionelt børneteater en gang om året, ligesom den også arrangerede koncerter. Det sidste er så overtaget af organisationen LEVENDE MUSIK I SKOLEN, der sørgede for en koncert om året til 0.-2. årgang og 5.-6. årgang, men deres aftale med kommunen udløber i dette skoleår, og den planlægges ikke forlænget.

Kommunen har så besluttet at ”lægge” billet ind på APRILFESTIVALEN i 2021. Det er den store danske teaterfestival for børn og unge. Det år kan vores børn så se professionelt teater, ligesom da vi husede den i 2010. Det er en fremragende begivenhed, men at købe denne event får det til at klinge hult i ørerne, når man ikke tilbyder børn og unge adgang til teater og musik hvert år.

Eventen bliver på denne måde blot til et alibi for manglende indsats på kulturfronten for vores børn og unge – samtidig med at den giver mulighed for herlige ”skåltaler” om kommunens indsats.

I Enhedslisten synes vi at vi skal have begge dele – altså SKOLESCENEN tilbage til glæde for det lange, daglige, seje træk og så også APRILFESTIVALEN.

Skal der vælges så foretrækker vi Skolescenen og ikke den store, prestigefyldte event som APRILFESTIVALEN er.

mvh

Thomas Hauger

link til artiklen

Sidens top

 

Historisk budgetforlig for Enhedslisten

AF: SARAH NØRRIS, BYRÅDSMEDLEM FOR ENHEDSLISTEN, GRANLY ALLÉ 29, ESBJERG
Publiceret 22. september 2017 kl. 15:07

Debat Esbjerg.

Læserbrev: For første gang i historien er Enhedslisten med i et budgetforlig i Esbjerg. Jeg har hørt flere kritiske røster rundt omkring, der udtaler at det er et valgbudget. Og ja, det er meget muligt, det er det. Det går vi i Enhedslisten faktisk ikke så meget op i. Vi går op i, hvorvidt der er forbedringer på velfærdsområderne. Og det er der i den grad. Besparelserne på voksenhandicapområdet blev fjernet, der blev tilført midler til dagplejen og skolen. Vi fik penge til ældreområdet og foreningslivet, samtidig med at der er taget højde for regeringens tåbelige moderniserings- og effektiviseringsprogram. Sidst men absolut ikke mindst blev vi enige om at Esbjerg Kommune skal have en veteran og pårørendepolitik, hvilket jeg personligt er meget glad for, at der var opbakning til. Det er helt i orden at være uenig, men Enhedslisten og jeg er godt tilfredse. Når vi går til forhandlinger, gør vi det ud fra princippet: For den mindste forbedring - mod den mindste forringelse. Og det er det, vi har fået. Tak for det.

link til artiklen

Sidens top

 

Cykelvenlige cykelstier

AF: SOLVEJG SØRENSEN, KANDIDAT FOR ENHEDSLISTEN TIL KOMMUNEVALGET, HOLBERGS ALLE 16, ESBJERG
Publiceret 11. september 2017 kl. 12:35

Debat Esbjerg.

Der er i de senere år sket en forbedring mange steder i kommunen, med hensyn til bedre cykelstier.

Det har mange steder gjort det nemmere for cyklister, at komme rundt i kommunen. Tak for det.

Der er dog stadig rigtig mange udfordringer og plads til forbedringer.

Jeg cykler dagligt via Storegade til og fra arbejde. Det samme kan jeg se, at mange andre også gør.

Og her er mit forslag til en bedre cykelsti: Lad os få fjernet de brosten, der er lagt mange steder på stien. De er lagt ved tilkørsler til sidevejene og fylder det halve af cykelstien. Det bevirker, at det er svært at cykle på brosten, farlige situationer, når der overhales. Problemet med brosten på cykelstier findes også mange andre steder i byen.

Lad os få lavet gode cykelstier hvor der er plads til alle, dem der kører hurtigt, dem der har en stor cykel, de knallerter, der skal køre på stien og så videre. Gode og cykelvenlige cykelstier, der får mange til at tage cyklen til gavn for miljøet og sundheden.

Link til artiklen

Sidens top

Oktober 2017

 

Klassekvotienterne er for høje

tholas

Af Thomas Hauger
Byrådkandidat for Enhedslsiten,
Præstegarde 20, Ribe
Jyske vestkysten d. 19/10 - 2017

Læserbrev: Alle bruger vendingen: "Børnene er vores fremtid ". En slidt frase, men alligevel fuldstændig sand. De sidste år har truet denne udvikling. Debatten om den nye skolereform er heftig - "Kan det virkelig være rigtig at børnene skal være så længe i skole?" - "Hvorfor får lærerne ikke ordentlig tid til at lave deres forberedelse?".

Begge udsagn er rigtige, og vi må se på vores klassekvotienter i kommunens folkeskoler. De tal, jeg henviser til, er fra 5. september 2017.

Vi vil i Enhedslisten have en klassekvotient på maks. 22 elever pr. klasse.

Ser vi på vores kommune i dag, så har vi i alt (specialklasser og modtagerklasser er ikke medregnet her) 514 klasser. I de 113 klasser er der mere end 22 elever. Altså er ca. 20 % af vores folkeskoleklasser overfyldte. Der er f.eks. 19 stk. 0. klasser med mere end 22 elever i hver.

I modtageklasserne er der eksempler på op til 17 elever i perioder. En kæmpe belastning for børn og lærere.

Nedslidningen af verdens bedste lærerkorps er i fuld gang. Mange børn har ikke energi til fritidsaktiviteter efter skoletid.

Folkeskolen får i kommunens budgetforlig 34 millioner, som Børn & Familieudvalget har fået til opgave at udmønte til at skabe en endnu bedre folkeskole. Lærere og forældre har nu en chance for at fastholde de kommende politikere.

Se læserbrevet i Jyske Vestkysten

Sidens top

 

 

hylle

Et dansk postvæsen?

Henning Hyllested - Arbejderen d. 18/10 - 2018

Man kan lige så godt erkende – en gang for alle – at med de faldende brevmængder er det nødvendigt med statstilskud for at drive et postvæsen af høj kvalitet.

Vil den danske del af PostNord overleve? Vil vi i fremtiden have noget, der bare minder om et fungerende dansk postvæsen. I ved, sådan et der deler breve og pakker ud i alle afkroge af landet!

Det spørger mange sig selv om nu om dage.

PostNord Danmark kører med et drønende underskud, først og fremmest som følge af de kraftigt faldende brevmængder, noget som i Danmark er blevet forstærket gennem digitaliseringen af den offentlige sektor og den tvungne overgang til e-post.

Men også fordi man jo i liberaliseringens hellige navn – og på krav fra EU – slap private firmaer løs på postmarkedet, hvor de som forventeligt kastede sig over det lukrative pakkemarked først og fremmest i de områder af landet, hvor der bor mange mennesker tæt sammen...

Læs hele artiklen klik her.

Sidens top

 

Den danske model vs. kvindefodbold

AF: SARAH NØRRIS, BYRÅDSMEDLEM OG SPIDSKANDIDAT FOR ENHEDSLISTEN, GRANLY ALLÉ 29, ESBJERG V.
Publiceret 17. oktober 2017 kl. 11:21

 

Læserbreve.

Læserbrev: Jeg er stor tilhænger af den danske model, hvor arbejdsgiver og arbejdstager forhandler sig frem til en aftale. Og jeg er tilhænger af den danske model uanset branche.

Så når chefredaktør Jørn Broch fra Jydske Vestkysten mener, at det skader pige- og kvindefodbolden, at kvindelandsholdet ikke vil træne (arbejde), når der ikke foreligger en aftale med DBU, er der noget han ikke har forstået.

Landsholdet fik denne sommer det meste af nationen til at se kvindefodbold. Kvinderne viste, at de er seriøse og dygtige fodboldspillere, og vi var alle stolte af dem. Jeg er stadig stolt af dem og den stolthed bliver kun forstærket i deres kamp for lige vilkår, der har resulteret i en konflikt med DBU.

Det kan da ikke være rigtigt at det kun er i taler, at vi lovpriser den danske model og kalder os et ligestillet samfund? Uanset om du er fortaler for den socialistiske "lige løn for lige arbejde" eller den kapitalistiske "resultatorienterede løn", må konklusionen være, at kvindelandsholdet skal have noget mere i løn. Og som i en hver anden forhandling, er man nødt til at stå fast.

Lige præcis fordi de vælger at stå fast, er de et forbillede for ikke bare de 60.000 piger og kvinder der spiller fodbold, men for os alle sammen. Tusind tak for det!

 

Højhus er vedtaget

lars

Jyske Vestkysten d. 13/10

af Lars Mogensen, kandidat for Enhedslisten - de rød-grønne.

Debat Esbjerg.

Læserbrev: Debatten om højt byggeri i Esbjerg by har raset i et stykke tid. Adskillige politikere i det nuværende byråd har fået en pludselig ændret holdning til udviklingen.

Da byrådet den 24. oktober 2016 behandlede sagen om et hotelbyggeri ved Heerups Have i Skolegade, blev de præsenteret for planer og tegninger af en 13 etagers bygning, 50 meter høj.

I byrådssalen argumenterede Enhedslisten med, at hotellet ville blive alt for højt i forhold til de omkringliggende bygninger, og slet ikke passe ind. Der var ingen reaktion fra salen, heller ikke fra den påståede højhusmodstander Henrik Vallø. Byggeriet blev vedtaget med stemmer fra Venstre, Liberalt Folkeparti, SF, Socialdemokraterne og Henrik Vallø. Kun Enhedslisten og Liberalt Folkeparti stemte imod.

Så man kan undre sig over hvor den pludselige bekymring for højt byggeri i Esbjerg by kommer fra. Er det mon fordi det er valgår? Det høje hotelbyggeri i Skolegade er desværre vedtaget af et stort flertal, valgår eller ej.

Link til artiklen

Sidens top

 

Sarah Nørris i Esbjerg byråd

Sarah d. 10/10
på hendes Facebook side.

I går havde byrådet 2. behandling af budgettet. Et budget hvor Enhedslisten for første gang er med i forliget. Vi er med fordi der er sat penge af til at styrke fællesskabet. Og vi elsker fællesskaber. Herunder talen jeg holdt i går... #fællesskabfungerer

Enhedslisten er nu en del af fællesskabet omkring den kommunale økonomi.
Jeg startede min tale ved 1. behandlingen med at sige, at det nu var fjerde gang jeg som byrådsmedlem skulle være med til at lægge det kommunale budget. Anden gang det var mig der skulle holde budgettalerne og første gang jeg skulle deltage i forhandlingerne. Og jeg kan nu tilføje, at det er første gang Enhedslisten er med i et budgetforlig i Esbjerg Kommune.

Det er vi faktisk ret stolte af og ganske tilfredse med. For i Enhedslisten elsker vi fællesskaber. Fællesskaber er både sundt og livsbekræftende. Og i dette års budgetaftale er der sat penge af til mange vigtige, sunde og livsbekræftende områder som alle sammen styrker fællesskabet for dem det hele drejer sig om: kommunens borgere.

Bare rolig, jeg vil ikke gennemgå alle de gode ting – og Enhedslisten vil heller ikke tage æren for det hele. Men vi vil tillade os at tage æren for, at der er blevet sat penge af til ældreområdet. 8 mio. kr. kunne det blive til.
Vi ønsker os meget mere end det, men accepterer naturligvis at man ikke kan få alt hvad man peger på. Så de 8 mio. ser vi som en start. En slags ”ny” begyndelse, hvor ord som værdig ældrepleje ikke bare er ord, men noget vi som kommune rent faktisk leverer. For selvfølgelig skal vi levere en værdig ældrepleje. Ikke bare fordi det lyder godt – specielt i en valgkamp, men fordi det er det mest anstændige overfor borgerne. Os der sidder her får jo også brug for ældrepleje på et tidspunkt – nogen lidt før end andre ;)

Og så vil vi gerne tage æren for, at kommunen endelig får udarbejdet en Veteran & pårørendepolitik. Det er sandelig på tide. I Enhedslisten er vi indædte modstandere af krig men vi er fortalere for at mennesker med ar på sind og krop skal behandles ordentligt.
Mange af de tilbud der kommer til at udgøre veteranpolitikken, har vi jo heldigvis i kommunen i forvejen. Nu skal det struktureres, så det bliver nemmere at finde hoved og hale i. Og så er vores mål, at vi måske allerede til næste år, kan finde penge til en egentlig veterankoordinator. Så veteraner og deres pårørende får én indgang til det kommunale system. Det skylder vi dem, der har påtaget sig en opgave for det danske samfund og er kommet hjem med udfordringer i bagagen. Også selvom Enhedslisten formentlig har stemt imod overhovedet at sende dem afsted.

Vi havde gerne set nogle flere grønne og miljørigtige tiltag i budgettet, men det blev så heller ikke lige i år. Men bare rolig – vi gemmer forslagene til senere. Og mangler I selv ideer, er I altid velkomne – så hjælper vi jer gerne på vej.

Vi ved jo alle, at uanset hvordan stemmerne bliver fordelt den 21. november, så vil der blæse nye vinde her på rådhuset efter nytår. Det er faktisk lidt skræmmende at stå her, ikke at vide hvordan det ser ud om tre måneder. Hvilket fællesskab er det, vi skal indgå i de næste fire år? For som I nok snart har forstået, betyder fællesskabet enormt meget for sådan nogle socialister som os.
Her til sidst vil jeg da gerne sige tak for en ordentlig tone i forhandlingerne. Næsten hele tiden i hvert fald. Tak for engagementet og lydhørheden. Vi er klar igen næste år.

 

 

Kontakt:

 

Jeg har en sag, som jeg mener,
at Enhedslisten Esbjerg bør tage stilling til. Skriv til esbjerg@enhedslisten.dk

Bliv medlem klik her

 

Bestyrelsen i Esbjerg og Fanø afdeling:

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
esbjerg@enhedslisten.dk
Kontaktperson

Lisbet Skou
esbjerg@enhedslisten.dk
Kasserer

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Marianne Sylvia Petersen
mariannesylviapetersen@gmail.com
27 85 65 85

Ruth Mikel Jensen
ruthmikeljensen6@gmail.com
29 84 23 76

Thormod H S Jensen
thormod@esenet.dk
26 28 64 09

 

Sidens top

 

Afdelings udvalg

Kontaktpersoner til afdelings udvalg - Klik her

 

Socialistisk Ungdomsfront, SUF:

Phillip Rumpelthiin
50 13 50 19
esbjerg@ungdomsfront.dk
Kontaktperson
SUF Esbjerg og Jylland Syd

 

Afdelings mand i Regionsbestyrelsen

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Lars Mogensen
larsmog@gmail.com
Tlf. 28 24 75 01

 

Vores kontakt til hovedbestyrelsen

Rasmus Falck Østergaard
24 52 41 48
rasmusf@enhedslisten.dk

Sidens top

 

Folketingsmedlem Sydjyllands storkreds

Henning Hyllested
33 37 50 10
Henning.Hyllested@ft.dk

 

Medlem af regionsrådet Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum
20 46 06 03
vse@live.dk

 

Regionale organisations-koordinator

Marianne Pacarada

Regional Organisationskoordinator

Ansvarsområder
Afdelingerne i Syd- og Sønderjylland samt Langeland-Strynø og Ærø. Understøtter afdelingernes og det regionale arbejde.

Kontakt
Absalonsgade 26, 5000 Odense C
E-mail: marianne.p@enhedslisten.dk
Mobil: 22 49 05 20

Telefontider
Alle hverdage kl. 16.00 – 18.00 samt
Onsdage kl. 10.00 – 15.00 og
Fredage kl. 9.00 – 15.00

Møder efter aftale.

 

Byrådsmedlemmer Esbjerg

 

Sarah Nørris Christensen
40 12 21 55
sac1@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Økonomiudvalget
KL Kommunalpolitisk Topmøde
Kommunekontaktråd Syddanmark

Erik Tiedgen
21 68 23 61
ertie@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Børn & Familieudvalget

Sidens top

 

Hjemmesiden

Multimediegruppen står for hjemmesiden.

Forslag / rettelse kan du sende til Poul Eck Sørensen på poul@peaceweb.dk

 

 

 

Oversigt:

 

About us

 

Byråd

 

Facebook

 

Forside

 

Instagram

 

Kalender 2016 - 2017

> April 2015 - april 2016

> April 2016 - april 2017

> April 2017 - april 2018

 

Kontakt

(spalte til venstre herfor)

 

Link

 

Lokale økologer

 

Nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Feminisme - To forslag stillet over for hinanden.

> Flygtninge

> Foldere

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

 

Om os

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Twitter

 

Udvalg

 

Vi mener

Facebook - Enhedslisten Esbjerg på Facebook

Instagram - Enhedslisten Esbjerg på Instagram

Twitter - Enhedslisten Esbjerg på Twitter

YouTube - Enhedslisten Esbjergs YouTube kanal, med mange videoer optaget af os selv.

 

2017 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober.

> November - december

 

2016 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober

> November - december

Video mm

> Video mm:

Der er tale om andres optagelser og Bent Ydes optagelser (inden 2016 - herefter skal du finde vore optagelser på vores YouTube kanal)

 

YouTube

 

Sidens top

 

demo

 

Sidens top

 

hoved