hoved
tryghed
3
Du skal lidt ned for at se den side du vælger i menuen!
Byråd
Facebook
Forside og nyheder
Foldere
Instagram
Kalender
Kandidater
Kontakt
Link
Lokale økologer
Om os
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske økonomier
Støt Enhedslisten
Støt hjælpe-organisationerne
Twitter
Udvalg
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne

Vi mener
YouTube
Du kan få vores elektoniske kalender på din telefon, computer eller tablet, klik her
Kalenderen - er sidst opdateret d. 9/11-2017.
ok Klik på RSS eller se DR om brug af RSS
Du kan også finde os på snapchat.

 

Medlemsmøde i Enhedslisten Region Syddanmark
d. 28/1
Østergade 33, 5500 Middelfart kl. 11:00-16:30
Klik her

 

Forsiden> Vi mener > November - december 2017 Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

November

 

Sarah har sendt en pressemeddelelse om vort valgkamp budget.

sarah

Pressemeddelel d. 20/11 - 2017 sendt til medierne sammen med valgbudgettet, af byrådsmedlem Sarah Nørris (EL)

Du kan se filen her.

 

Hvor er hjemløsepolitikken i Esbjerg Kommune

sabrina

AF: SABRINA LOUISE CHRISTIANSEN, BYRÅDSKANDIDAT FOR ENHEDSLISTEN, KRONPRINSENSGADE 98 1. TH., ESBJERG
Publiceret 17. november 2017 kl. 10:22

Debat Esbjerg.

Læserbrev: Onsdag aften var TV-Syd debatten nået til Esbjerg. Her var et af emnerne blandt andet hjemløse i Esbjerg Kommune.

Her kom Henrik Vallø naturligvis på banen, da han netop er formand for det udvalg, der er ansvarlig for dette område. Uden at skulle pege for meget fingre, hvad har Vallø så gjort for de hjemløse, i den tid, han har siddet med ansvaret? Intet. I stedet for er antallet af hjemløse steget drastisk - og det hører ingen steder hjemme. I debatten nævnte Vallø Odense-modellen, og ja, Odense-modellen er rigtig god, som vi i Esbjerg burde tage til os. Men hvad hjælper det, at man så fint kan stå på TV og snakke om, hvad der fungerer, når man ikke selv har taget det til sig? Igen, intet. Socialpolitik står som en af de øverste ting på Enhedslistens dagsorden, og derfor skal der helt nye kræfter til på dette område.

Link til artiklen

Sidens top

 

Esbjerg skolevæsen er sparet i sænk!

tholas

Debat indlæg fra Thomas Hauger d. 16/11, Præstegade 20, Ribe. Kandidat for Enhedslisten til kommunalvalget.

Nu skal den folkeskole have noget ro, siger dem der har kørt med besparelsesvognen, lavet reformen og indført den hysteriske målstyring. Vi siger nej – Folkeskolen skal have spektakel! Det fortjener den, det fortjener de lærere der er blevet dybt pressede og det fortjener alle vores børn, der også er blevet presset af noget der ligner voksenarbejdsdage.

Esbjerg Kommune skiller sig kun positivt ud på et punkt, nemlig at andelen af elever i private skoler ”kun” er på 13%. Men antallet der vælger folkeskolen fra vokser hurtigt.

Det er ikke underligt. Vores kommune ligger helt i bund mht udgifter pr elev. Af de 22 kommuner i regionen drejer det sig om 3. færrest penge pr. barn og næstfærrest lønkroner pr. barn. Der er nedlagt 60 lærerstillinger i løbet af de sidste 4-5 år. 10% af lærerne er holdt op, og det vel at mærke dem mellem 35 og 45 år. Det forstærker indtrykket af at Folkeskolen ikke har det godt.

Testregimet, som kom i kølvandet på Anders Foghs uforskammede opgør med ”rundkredspædagogikken”. Vi fik ”undervisning mod tests”. Uanset hvor dygtige vores lærere er flytter det fokus fra det væsentlige: dannelse og de brede, ikke-målbare formål som kultur- og demokratiforståelse. 

Vi vil ikke have målstyring, men formålsstyring og magten tilbage til den enkelte skole. 

Link til artiklen

Sidens top

 

Forvirring og valgflæsk

AF: LARS MOGENSEN, REGIONSRÅDSKANDIDAT FOR ENHEDSLISTEN, GRANLY ALLÉ 29, ESBJERG V.
Publiceret 15. november 2017 kl. 11:13

lars

Læserbreve.

Læserbrev: Valgdagen nærmer sig til kommunal- og Regionsrådsvalgene. Fra alle partier har vi i ugevis hørt på de fortræffeligheder vi kan vente os, hvis politikerne bliver valgt.

Flere hænder i den offentlige velfærd, et bedre sundhedsvæsen og bedre kollektiv trafik. Alt sammen fremført af etablerede partier, der fører den stik modsatte politik på Christiansborg. Partier der har udsultet kommuner og regioner økonomisk, i årevis har krævet besparelser på sygehusene og nu også fjernet tilskud fra DSB. Så det lyder lidt hult, når partiernes lokalpolitikere i den grad lover det modsatte end samme partiers førte politik.

I Enhedslisten har vi en sammenhængende politik, hvor vi mener det samme i byråd, Regionsråd og Folketing. Vi vil hellere bruge penge på ordentlig velfærd end på skattelettelser til dem der har mest. Vi ønsker at genoprette vores sygehuse, og ikke bruge penge på mere militær. Vi tør investere i kollektiv trafik i stedet for billigere biler.

For Enhedslisten hænger den førte politik i Folketinget tæt sammen med hvilke muligheder man har lokalt. Men i både byråd, regionsråd og Folketing er der virkelig brug for forandring!

Link til artiklen

Sidens top

 

Enhedslisten vil barbere borgmester-honorar

sarah

AF: HEIDI BJERRE-CHRISTENSEN
Publiceret 05. november 2017 kl. 16:59

Enhedslistens byrådsgruppe foreslår, at honorar for bestyrelsesposter, som den kommende borgmester skal varetage, skal trækkes fra i borgmesterlønnnen. S og V har forskellig holdning.

Esbjerg Kommune: Den kommende borgmester for Esbjerg Kommune skal ikke kunne lægge diverse bestyrelseshonorarer oveni sin løn for at være borgmester.

Det mener Enhedslisten, der til byrådets møde mandag bringer den problematik op i byrådssalen.

- Vi foreslår at reducere borgmesterens faste vederlag med det beløb, borgmesteren modtager for bestyrelsesposter. Det var også, hvad Vederlagskommissionen anbefalede Folketinget sidste år, da man rådede til, at borgmesterlønningerne skulle hæves med hele 31,4 procent fra 1. januar 2018, men et folketings-flertal valgte ikke at følge dén anbefaling. Det betyder dog ikke, at kommunernes byråd ikke selv kan beslutte at modregne bestyrelseshonorar, siger byrådsmedlem Sarah Nørris (EL).

link til artiklen

Sidens top

 

 

December

DSB’s S-tog sendes i udbud. Som en tyv om natten…

Enhedslisten d. 13. december 2017

Transportminister Ole Birk Olesen afholder her til formiddag pressemøde sammen med transportordførerne for regeringspartierne, DF og de Radikale. Her vil de, efter hvad man kan læse på Ritzau og Økonomisk Ugebrev, annoncere, at DSB’s S-tog i København sendes i udbud!

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, siger:

Det kommer som en tyv om natten og er et frontalt angreb på DSB. S-togs trafikken er således ualmindeligt veldrevet og ligger nr. 3 i en international sammenligning med lignende i andre lande. Det er samtidig en af DSB’s store indtægtskilder.
Det vil være en katastrofe, hvis S-togene privatiseres. Internationale erfaringer taler imod. Det bliver både dyrere og dårligere togdrift, når private skal ind og tjene penge på pendlerne og de rejsende. Selv Transportministeriets egen sektoranalyse peger på dette.
Og det er helt overflødigt. DSB har selv påpeget, at de med den nuværende drift kan køre uden statstilskud i 2030. Måske det er derfor, at ministeren og de borgerlige partier har fået så travlt! Ideologi alt sammen.
Titusindvis af københavnske pendlere og øvrige rejsende bliver malkekøer i transportministerens og partiernes korstog mod DSB.
Der vil samtidig være tale om et direkte kontraktbrud i kontrakten mellem DSB og Transportministeriet. Det 3. eller 4. af slagsen. Umuligt at drive virksomhed på de vilkår, men det er tilsyneladende blevet et mål i sig selv for at bane vej for udbud og privatiseringer!
Der er brug for en sammenhængende kollektiv trafik – ikke mindst i hovedstadsområdet. S-togene er rygraden i denne trafik og skal ikke være styret af kortsigtede profitmotiver, men af langsigtet planlægning og investeringer.

se artiklen på Enhedslistens hjemmeside.

 

Vred EL-politiker: Gps'er under huden vil være et overgreb

AF: MAI MØLLER CHRISTENSEN , MMC@JV.DK
Publiceret 10. december 2017 kl. 12:12

Sarah Nørris raser over forslag om at indoperere gps'er på demente borgere. Det er en falliterklæring at chippe borgere ligesom hunde frem for at give dem mere menneskelig omsorg, mener hun.

ESBJERG: At udstyre demente borgere med gps-senere under huden er et uetisk og dybt kritisabelt skridt at gå.

Det mener Sarah Nørris fra Enhedslisten, som med forfærdelse læste, at hendes byrådskolleger fra Sundheds- og omsorgsudvalget ønsker at indoperere gps'er på borgere med demens, så dé altid har senderen på sig og kan findes, hvis de går hjemmefra.

- Først blev jeg ret overrasket. Jeg har ikke hørt om, at vi i vores kommune var så langt i tankerne. Så blev jeg faktisk også vred, fordi jeg synes, det er et overgreb på vores demente medborgere. Selvfølgelig skal de ikke rende væk og komme i fare. Men ligefrem at indoperere en chip under huden synes jeg godt nok er grænseoverskridende. Så har du den her chip hele tiden. Du kan ikke gøre noget, uden nogen ved, hvad du laver. Om du er på toilettet eller på besøg hos en veninde, siger Sarah Nørris...

Læs hele ariklen

Sidens top

 

 

 

 

 

Kontakt:

 

Jeg har en sag, som jeg mener,
at Enhedslisten Esbjerg bør tage stilling til. Skriv til esbjerg@enhedslisten.dk

Bliv medlem klik her

 

Bestyrelsen i Esbjerg og Fanø afdeling:

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
esbjerg@enhedslisten.dk
Kontaktperson

Lisbet Skou
esbjerg@enhedslisten.dk
Kasserer

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Marianne Sylvia Petersen
mariannesylviapetersen@gmail.com
27 85 65 85

Ruth Mikel Jensen
ruthmikeljensen6@gmail.com
29 84 23 76

Thormod H S Jensen
thormod@esenet.dk
26 28 64 09

 

Sidens top

 

Afdelings udvalg

Kontaktpersoner til afdelings udvalg - Klik her

 

Socialistisk Ungdomsfront, SUF:

Phillip Rumpelthiin
50 13 50 19
esbjerg@ungdomsfront.dk
Kontaktperson
SUF Esbjerg og Jylland Syd

 

Afdelings mand i Regionsbestyrelsen

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Lars Mogensen
larsmog@gmail.com
Tlf. 28 24 75 01

 

Vores kontakt til hovedbestyrelsen

Rasmus Falck Østergaard
24 52 41 48
rasmusf@enhedslisten.dk

Sidens top

 

Folketingsmedlem Sydjyllands storkreds

Henning Hyllested
33 37 50 10
Henning.Hyllested@ft.dk

 

Medlem af regionsrådet Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum
20 46 06 03
vse@live.dk

 

Regionale organisations-koordinator

Marianne Pacarada

Regional Organisationskoordinator

Ansvarsområder
Afdelingerne i Syd- og Sønderjylland samt Langeland-Strynø og Ærø. Understøtter afdelingernes og det regionale arbejde.

Kontakt
Absalonsgade 26, 5000 Odense C
E-mail: marianne.p@enhedslisten.dk
Mobil: 22 49 05 20

Telefontider
Alle hverdage kl. 16.00 – 18.00 samt
Onsdage kl. 10.00 – 15.00 og
Fredage kl. 9.00 – 15.00

Møder efter aftale.

 

Byrådsmedlemmer Esbjerg

 

Sarah Nørris Christensen
40 12 21 55
sac1@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Økonomiudvalget
KL Kommunalpolitisk Topmøde
Kommunekontaktråd Syddanmark

Erik Tiedgen
21 68 23 61
ertie@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Børn & Familieudvalget

Sidens top

 

Hjemmesiden

Multimediegruppen står for hjemmesiden.

Forslag / rettelse kan du sende til Poul Eck Sørensen på poul@peaceweb.dk

 

 

 

Oversigt:

 

About us

 

Byråd

 

Facebook

 

Forside

 

Instagram

 

Kalender 2016 - 2017

> April 2015 - april 2016

> April 2016 - april 2017

> April 2017 - april 2018

 

Kontakt

(spalte til venstre herfor)

 

Link

 

Lokale økologer

 

Nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Feminisme - To forslag stillet over for hinanden.

> Flygtninge

> Foldere

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

 

Om os

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Twitter

 

Udvalg

 

Vi mener

Facebook - Enhedslisten Esbjerg på Facebook

Instagram - Enhedslisten Esbjerg på Instagram

Twitter - Enhedslisten Esbjerg på Twitter

YouTube - Enhedslisten Esbjergs YouTube kanal, med mange videoer optaget af os selv.

 

2018 i medierne mm:

> Januar - februar

 

2017 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober.

> November - december

 

2016 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober

> November - december

Video mm

> Video mm:

Der er tale om andres optagelser og Bent Ydes optagelser (inden 2016 - herefter skal du finde vore optagelser på vores YouTube kanal)

 

YouTube

 

Sidens top

 

demo

 

Sidens top

 

hoved