hoved
okodag
3
Du kan også finde os på snapchat.
Byråd
Facebook
Forside og nyheder
Foldere
Instagram
Kalender
Kandidater
Kontakt
Link
Lokale økologer
Om os
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske økonomier
Støt Enhedslisten
Støt hjælpe-organisationerne
Twitter
Udvalg
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne

Vi mener
YouTube
Du kan få vores elektoniske kalender på din telefon, computer eller tablet, klik her
Kalenderen - er sidst opdateret d. 15/7.
ok Klik på RSS eller se DR om brug af RSS

 

Mere tillid til hverdagens helte

Støt velfærdens helte.

Vær med til at dele løbesedler ud eller til at tale med dem der gerne vil have en kop kaffe eller te.

fredag d. 20/10 kl. 16 - 18:30 og
lørdag d. 21/10 kl. 11 - 13

Vi står ved torvet Kongensgade - Torvegade med bord og beachflag. Vi serverer kaffe/te.

Se mere her om Enhedslistens kampagne.

 

Ekstra medlemsmøde d. 29/10

Tid: kl 13 . 17

Debat at af og vedtagelse af det lange kommunalpolitiske program.

Læs mere her
Valgkamp møde onsdag d. 1. november.

Der afholdes planlægningsmøder de tre sidste onsdage i valgkampen, dvs. den 1. november, 8. november og 15. november. Alle dage kl. 19.00-21.00 hos 3F Transport.

Læs mere her

 

Forsiden > Nyheder > Miljø Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

Miljø

 

Britain 'to ban all petrol and diesel vehicle sales by 2040'

Independent d. 26/7 - 2017

Sales of new cars and lorries that rely on fossil fuels will be outlawed in a bid to reduce pollution

...The expected move to ban petrol and diesel vans and cars follows similar plans announced in France this month and amid increasing signs that the shift to electric vehicles is accelerating...

...Air pollution is linked to around 40,000 premature deaths a year in the UK, and transport also makes up a significant share of greenhouse gas emissions...

..."The Liberal Democrats have called for all new diesel sales to end by 2025 and a scrappage scheme to help drivers convert to greener vehicles. We are serious about fighting air pollution, this Government is not."

Læs hele artiklen

 

Danmark er blevet elbilens fjende nummer et

finans d. 2/6 - 2017

Antallet af solgte elbiler i Danmark er faldet med 60 pct. på et år, altså efter at priserne steg i januar 2016. Imens stiger salget i resten af Eurpa…

…Salget faldt som en sten fra 2015 til 2016, hvor den første prisstigning kom. Men selv efter da er salget faldet med 80 pct., nemlig fra første kvartal 2016 til første kvartal af 2017. Det skriver amerikanske Bloomberg, der har set nærmere på salget af elbiler i Danmark, under overskriften "Denmark is killing Tesla" (Danmark slår Tesla ihjel, red.)…

…Det meget begrænsede salg af elbiler i Danmark siden 1. januar 2016 fik i april regeringen til at lempe reglerne lidt. I stedet for løbende at hæve afgiften hvert år frem til 2020, skal der nu sælges 5.000 elbiler, før priserne igen stiger. Dog bliver registreringsafgiften skubbet op til 40 pct. af hvad traditionelle biler skal betale i 2019, uanset salgstal, og derfra videre op, så der ikke er nogen rabat på elbiler i 2022.

Ifølge storbanken UBS vil elbiler dog på grund af en mindre kompliceret teknik og faldende priser på batterier falde så meget i pris, at de allerede til næste år vil koste det samme som en tilsvarende bil med forbrændingsmotor – uden rabat på afgiften. Det vil betyde, at hver tredje bil, der sælges i Europa, vil være en elbil i 2025, ifølge en rapport fra UBS…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Nu ruller elbilrevolutionen, men den ruller baglæns i Danmark

Information d. 22/6 - 2017

Stærk vækst i salgstallene i mange lande fører til nye opsigtsvækkende prognoser for den globale elbilbestand. I Danmark er salget af elbiler gået helt i stå…

…Politiske mål og politisk handling er afgørende som supplement til teknologiudvikling, prisfald og nye bilmodeller, hvis privatbilismen via elbiler skal yde sit bidrag til at sikre den globale klimaaftale fra Paris. IEA viser i sin Global EV Outlook 2017, at der allerede i 2025 skal være omkring 70 millioner elbiler på verdens veje, hvis der skal være en fifty-fifty chance for at overholde Paris-aftalens grænse for den globale opvarmning på højst to grader. Og 90 millioner elbiler, hvis opvarmningen skal bremses ved 1,75 grader.

Elbilrevolutionen skal yderligere op i omdrejninger, hvis man skal nå fra dagens 2,2 millioner batteridrevne biler til 70-90 millioner på bare otte år.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Udviklingen ved polerne får det til at løbe koldt ned ad ryggen på klimaforskere

Information d. 2/12 - 2016

På én og samme gang er havisen i Arktis og ved Antarktis skrumpet til rekordlavt niveau for årstiden. I nord truer selvforstærkende processer med at få udviklingen til at løbe løbsk. Vi har aldrig set noget lignende, siger forskere…

…Flere steder i det arktiske område har luften i november været op til 20 grader varmere end normalt. Med stedse svagere is til at holde på havets varme kan processen år for år løbe stærkere.

»Konsekvens af denne udvikling er bl.a. mere ekstreme vejrfænomener. Det er blevet forudsagt lige siden den første rapport fra FN’s Klimapanel i 1990. Det, vi har lært siden, er, at systemet er mere følsomt, end vi forestillede os,« siger Jason Box.

»Udviklingen i Arktis har været tydelig i årevis, men den hastighed, hvormed det foregår, er større, end nogen har troet,« siger Julienne Stroeve.

En rapport netop offentliggjort af Stockholm Environment Institute, Arctic Resilience Report, advarer om en række selvforstærkende feedback-processer, der kan tage fart og indebære, at Arktis overskrider en række tipping points, hvor udviklingen med klimaforandringer for alvor løber løbsk…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Glædeligt, at landbrugspakken nu ændres

Enhedslisten, Maria Gjerding
d. 25/11 2016

Fødevareministeriet har nu offentliggjort en række afgørende ændringer af landbrugspakken, fordi den oprindelige pakke var i strid med internationale miljøregler. Miljøet og naturen får nu en større beskyttelse, og det er virkelig glædeligt, mener miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding, der udtaler:

- Det er en stor sejr og meget glædeligt, at regeringen nu er tvunget til at ændre landbrugspakken, så miljøet får en bedre beskyttelse. Efterafgrøderne gøres obligatoriske, og der sættes et loft over den mængde fosfor, som må udbringes på marken. Begge dele er vigtige initiativer i forhold til at sikre, at grundvand, vandmiljø og naturen ikke lider skader som følge af landbrugspakken.

- De nye miljøkrav er en ordentlig afklapsning til Lars Løkke og hans regering, der ved hjælp af talmanipulation og vildledning har forsøgt at bilde Folketinget, befolkningen og kommissionen ind, at landbrugspakkens miljøregnskab var et grønt plus. Jeg glæder mig virkelig over, at det nu står fuldstændig klart, at det ikke lykkedes, og at helt centrale dele af landbrugspakken vil blive udlignet af miljøtiltag.

- Det har været en ufattelig lang og sej kamp for vores natur og for vores miljø. Jeg er glad for, at kampen ikke har været forgæves, og vi i dag har vundet en vigtig sejr.

Se artiklen

Sidens top

 

Miljøgrupper vil hæve ambitionerne i ny klimaaftale

Information d. 19/11 -2016

COP22 førte vigtig aftale med sig, men der er brug for højere ambitioner, mener danske organisationer.

...I Paris besluttede man at sigte efter at begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt to grader.

Det kan man ikke nå, hvis ikke de store aktører strammer sig an i kampen for et sundere klima.

- Der er brug for, at EU nu påtager sig en langt stærkere rolle som klimaleder og øger både sine egne klimamål og indsatsen for at trække andre lande med, mener 92-gruppen.

På COP22 blev det besluttet, at regelsættet for Paris-aftalen skal være forhandlet færdigt i 2018.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Klimamøde styrker Paris-aftale fra 2015

Information d. 19/11 - 2016

USA’s mulige udtræden af klimaaftalen fra Paris stopper ikke resten af verden. Det er budskabet fra Marrakesh…

…Mange miljøorganisationer betegner COP22 som et vigtigt signal til verden. Men der er brug for langt flere midler til ulandene og behov for langt større CO2-reduktioner end dem, landene hidtil har lovet, understreger de.

Mange toneangivende ulande rejste da også i den afsluttende debat kritik af manglende handling fra de rige lande frem mod 2020.

Der er stadig langt til Paris-målet om at lægge låg over klodens opvarmning ved 1,5-2 grader. I øjeblikket har vi kurs mod 3-3,5 grader, hvilket kan udløse hidtil usete klimakatastrofer.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Nyt ambitiøst økologimærke på vej

Politiken d. 11/11 - 2016

…»Men økologiens force er netop at tilbyde mange ting på en gang. Det er one-stop-shopping. Nu laver vi et mærke, der sammen med Ø-mærket leverer det hele, dyrevelfærd, natur, klima, social ansvarlighed. Det dæmmer op for, at der kommer flere og flere, så der til sidst er et mærke for hvert eneste parameter«, siger han.

Læs hele artiklen

Sidens tops

 

Marrakech Climate Change Conference - November 2016

FN november 2016

The twenty-second session of the Conference of the Parties (COP 22) and the twelfth session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol (CMP 12) will be held in Bab Ighli, Marrakech, Morocco from 7-18 November 2016.

On 5 October 2016, the threshold for entry into force of the Paris Agreement was achieved. The Paris Agreement entered into force on 4 November 2016. As a result, the first session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Paris Agreement (CMA 1) will take place in Marrakech in conjunction with COP 22 and CMP 12.

se websiden

Sidens top

 

Fredagscafe i Esbjerg Maria R. Gjerding MF og klimaordfører for Enhedslisten d. 20/5 - 2016

Se videoen

 

Klimaaftale trådt i kraft

NOAH: Parisaftalen er desværre ikke en sejr

Arbejderen d. 8/11 - 2016

Hvis vi skal holde os under en temperaturstigning på to grader, skal vi beholde mindst 85 procent af de kendte fossile reserver i jorden og stoppe al skovrydning.

Parisaftalen om klima trådte i kraft fredag i sidste uge, fordi mere end 55 lande da havde ratificeret aftalen, som blev indgået ved FN's klimatopmøde COP21 i Paris sidste år.

Men Parisaftalen er desværre ikke en sejr for klimaet og Jordens befolkning, som mange måske tror, skriver miljøorganisationen NOAH.

Aftalen skal sikre, at den globale opvarmning ikke overstiger to grader. Men det giver den ikke mange chancer for, advarer NOAH…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Se her! Maria Reumert Gjerding sender statsministeren ud på dybt vand ved åbningsdebatten.

Hun har kaldt Lars Løkke i samråd om landbrugspakken adskillige gange, men han nægter at møde op. I går nægtede han at svare.
Tror du, at statsministeren kendte til statsministeriets svindel med regnestykkerne?

Se video

 

 

Greenpeace: EU og USA slås om miljøregler i handelsaftale

Ekstrabladet d. 2/5 - 2016

…Greenpeace International offentliggjorde mandag 248 dokumenter, der er lækket fra forhandlingerne om en ny frihandelsaftale mellem EU og USA.

Ifølge Jan Søndergård, der er politisk rådgiver i Greenpeace Danmark, viser dokumenterne, at den såkaldte TTIP-aftale vil kunne få alvorlige konsekvenser for både miljø og mennesker i EU…

…Vi mener, at miljølovgivning bør reguleres som miljølovgivning og ikke som en del af en handelsaftale. Det er det helt store problem, siger han…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

EU borthandler den danske svinesektor gennem TTIP

NOAH d. 28/4 - 2016

…”Amerikanske interesseorganisationer har været tydelige omkring at forbuddet blokerer amerikansk eksport af svin til EU. Hvis forbuddet løftes, vil danske producenter opleve større konkurrence fra amerikanske producenter, der kan anvende ractopamin og derved producere billigere. Samtidig er der al grund til at være nervøs for, at borgerne må acceptere lavere fødevarestandarder som en del af TTIP”…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Det lange spil om klimaet, Slutspil i Paris

NOAHkanalen
Offentliggjort den 11. apr. 2016

COP21 i Paris sluttede med en aftale, som udløste begejstring hos de deltagende parter. Men måske var begejstringen mest udtryk for, at det overhovedet lykkedes at få en aftale, som alle kunne skrive under på. Der er ikke meget, der tyder på, at aftale vil redde os fra fremtidige, katarstofale klimaændringer.

Se filmen

 

Forskere: Klimaet har det værre end vi troede

KLIMA: Videnskaben er enig. Klimaforandringerne er her allerede og udvikler sig hurtigere, end forskernes worst case scenarier. Imens skændes politikerne.

Danmarks Naturfredningsforeing
Af Johanne Gabel, 9. december 2015

- Alle er enige om det.

Klima- og polarforsker, Sebastian H. Mernild, lægger tryk på ’alle’ i sætningen, som handler om en enig forskerverden.

- Blandt verdens førende klimaforskere er der konsensus om, at klimaforandring hovedsageligt er menneskeskabt. Forandringerne sker hurtigere end i de forudgående 100.000 år. Det er ikke naturlig variation, siger Sebastian H. Mernild, som også kan henvise til FN’s klimapanels seneste rapport, derslår den menneskeskabte klimaforandring fast med syvtommersøm.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Lokal energi - omstilling med engagement

NOAHkanalen
Offentliggjort den 25. jan. 2016

Den store omstilling til en vedvarende energiforsyning kræver hele befolkningens opbakning. Filmen sætter fokus på, hvordan man kan opnå lokalt ejerskab til og engagement i sin fremtidige energiforsyning med vedvarende energi, hvordan man organiserer sig samt hvilke barrierer for det lokale engagement, man møder.

Link til filmen

Sidens top

 

Det lange spil om klimaet

Noah (januar 2016)

klimaforhandlinger rapportHistorien om de internationale klimaforhandlinger er historien om handlingslammede politikere, om magtens magtesløshed og om grådighedens sejr over fornuften. Det internationale hasardspil om klimaet kan meget let ende i en katastrofe for menneskeheden. I over 20 år har pilen peget i den retning, og det gør den stadig – også efter Paris-aftalen.

Historien om de internationale klimaforhandlinger
er historien om handlingslammede politikere, om
magtens magtesløshed og om grådighedens sejr over
fornuften. Det internationale hasardspil om klimaet
kan meget let ende i en katastrofe for menneskeheden.
I over 20 år har pilen peget i den retning, og det gør
den stadig - også efter Paris aftalen

Fra 1870 til i dag har de samlede udledninger været ca. 2000 mia. ton CO2. De årlige globale udledninger af drivhusgasser svarer i dag til ca. 50 mia. ton CO2. Klimasystemet kan højst tage i omegnen af 700 mia. ton CO2 fra nu af, før risikoen for at overstige de to grader bliver overhængende. Med det nuværende udledningstempo har vi altså kun 14 år tilbage før alle drivhusgasudledninger i alle lande rige som fattige skal i nul.

Det er i det perspektiv, spillet om Jorden, dens dyreliv og samfund skal ses. Kan det overhovedet nåes? Lige nu ser den politiske vilje til at afværge katastrofen ud til at kunne ligge på et meget lille sted

Læs hele beskrivelsen (17 sider)

Sidens top

 

Historien om de internationale klimaforhandlinger

NOAH kanalen på Youtube
Offentliggjort den 27. jan. 2016

Verdens lande besluttede allerede i 1992, at menneskets påvirkning af klimaet ikke måtte udgøre en fare for vores samfund og for miljøet. Men siden er der kun sket meget lidt på trods af løbende internationale forhandlinger, og nu ser det ud som om, klimaændringerne er ved at nå et kritisk punkt.

Se filmen

Bill Gates: Only Socialism Can Save the Climate, ‘The Private Sector is Inept’

(inept = uduelig; kejtet; kluntet; tåbelig)

U.S.Uncot d. 26/10 - 2015

Bill Gates explains why the climate crisis will not be solved by the free market...

…Gates even tacked to the left and uttered words that few other billionaire investors would dare to say: government R&D is far more effective and efficient than anything the private sector could do…
(R&D is an abbreviation for 'Research and Development’.)

Læs hele artiklen

Sidens top

 

 

Sidens top

 

Kontakt:

 

Jeg har en sag, som jeg mener,
at Enhedslisten Esbjerg bør tage stilling til. Skriv til esbjerg@enhedslisten.dk

Bliv medlem klik her

 

Bestyrelsen i Esbjerg og Fanø afdeling:

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
esbjerg@enhedslisten.dk
Kontaktperson

Lisbet Skou
esbjerg@enhedslisten.dk
Kasserer

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

Marianne Sylvia Petersen
mariannesylviapetersen@gmail.com
27 85 65 85

Ruth Mikel Jensen
ruthmikeljensen6@gmail.com
29 84 23 76

Thormod H S Jensen
thormod@esenet.dk
26 28 64 09

 

Sidens top

 

Afdelings udvalg

Kontaktpersoner til afdelings udvalg - Klik her

 

Socialistisk Ungdomsfront, SUF:

Venus Fabrisius
28 73 13 96
esbjerg@ungdomsfront.dk
Kontaktperson
SUF Esbjerg og Jylland Syd

 

Afdelings mand i Regionsbestyrelsen

Niels Christian Petersen
nch.petersen@gmail.com
31 24 54 01

 

Vores kontakt til hovedbestyrelsen

Rasmus Falck Østergaard
24 52 41 48
rasmusf@enhedslisten.dk

Sidens top

 

Folketingsmedlem Sydjyllands storkreds

Henning Hyllested
33 37 50 10
Henning.Hyllested@ft.dk

 

Medlem af regionsrådet Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum
20 46 06 03
vse@live.dk

 

Regionale organisations-koordinator

Frederik Kronborg
frederik.k@enhedslisten.dk
22 10 00 83

Marianne Pacarada
kan indtil videre kontaktes på:
Mobil: 22 49 05 20
E-mail:m.pacarada@hotmail.com

18 timer ugentligt som deltidsvikar for Frederik Kronborg frem til 30. juni med primært arbejdsområde at have kontakten til regionens jyske afdelinger med valgkampen i højsædet.

 

Byrådsmedlemmer Esbjerg

 

Sarah Nørris Christensen
40 12 21 55
sac1@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Økonomiudvalget
KL Kommunalpolitisk Topmøde
Kommunekontaktråd Syddanmark

Erik Tiedgen
21 68 23 61
ertie@esbjergkommune.dk
Medlem af:
Børn & Familieudvalget

Sidens top

 

Hjemmesiden

Multimediegruppen står for hjemmesiden.

Forslag / rettelse kan du sende til Poul Eck Sørensen på poul@peaceweb.dk

 

 

 

Oversigt:

 

About us

 

Byråd

 

Facebook

 

Forside

 

Instagram

 

Kalender 2016 - 2017

> April 2015 - april 2016

> April 2016 - april 2017

> April 2017 - april 2018

 

Kontakt

(spalte til venstre herfor)

 

Link

 

Lokale økologer

 

Nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Feminisme - To forslag stillet over for hinanden.

> Flygtninge

> Foldere

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

 

Om os

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Twitter

 

Udvalg

 

Vi mener

Facebook - Enhedslisten Esbjerg på Facebook

Instagram - Enhedslisten Esbjerg på Instagram

Twitter - Enhedslisten Esbjerg på Twitter

YouTube - Enhedslisten Esbjergs YouTube kanal, med mange videoer optaget af os selv.

 

2017 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober.

 

2016 i medierne mm:

> Januar - februar

> Marts - april

> Maj - juni

> Juli - august

> September - oktober

> November - december

Video mm

> Video mm:

Der er tale om andres optagelser og Bent Ydes optagelser (inden 2016 - herefter skal du finde vore optagelser på vores YouTube kanal)

 

YouTube

 

Sidens top

 

demo

 

Sidens top

 

hoved